Dezbatere publică privind introducerea uniformelor în şcoli, lansată de viceprimarul sectorului 6

uniforme scolare.jpgViceprimarul sectorului 6, Gabriel Petrea, a lansat luni în dezbatere publică iniţiativa introducerii uniformelor în şcolile din această zonă administrativă. Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, pe parcursul mai multor săptămâni Gabriel Petrea va discuta cu asociaţiile de părinţi, elevi, profesori din sector pentru a colecta toate punctele de vedere referitoare la acest subiect, urmând să organizeze şi o serie de consultări publice aprofundate la care doreşte să invite inclusiv reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

Viceprimarul a declarat că a fost inspirat în această iniţiativă de numeroasele discuţii despre educaţie şi starea învăţământului pe care le-a purtat în ultimele luni cu locuitorii din sector.

“În generaţia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru că mulţi se gândeau imediat la vremurile de tristă amintire de dinainte de Revoluţie. Uniforma şcolară reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depăşit demult, al unei mentalităţi la care nu mai vrem să ne întoarcem, dar dincolo de toate aceste reacţii instinctive pe care eu şi cei mai în vârstă decât mine le-am avut la auzul ideii de a introduce uniforma în şcoli întrebarea care se pune este dacă introducerea uniformei obligatorii este benefică pentru actul de educaţie, dacă ea face bine sau r%