Cursuri de calificare organizate de Universitatea din Resita

univ-eftimie-murgu-resita.jpgUniversitatea “Eftimie Murgu” din Resita si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca din Caras-Severin au organizat, timp de un an, mai multe cursuri de calificare, in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Proiectul a presupus infiintarea unui centru de orientare si recalificare profesionala si s-a dovedit a fi de mare ajutor tinerilor someri din judet. Cursurile s-au desfasurat in perioada iunie-decembrie 2008, fiind destinate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, cu varste intre 15 si 24 de ani.

La cursurile de designer pagini web, de lucrator social, de specialist in proiectarea asistata pe calculator si de administrator pensiune turistica s-au pregatit 75 de persoane. Absolventii cursurilor au primit certificate de calificare, recunoscute de Ministerul Muncii si cel al Educatiei. Infiintarea centrului de orientare si recalificare profesionala a beneficiat de finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, de aproximativ 145 mii euro. Deoarece proiectul a avut succes s-a decis continuarea colaborarii.