Ecaterina Andronescu: “Nu ne putem permite sa nu alocam 6% din PIB Educatiei”

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, pe 27 ianuarie, dupa o intalnire a liderilor PSD cu ministrii social-democrati pe tema bugetului de stat pe 2009, ca nu crede ca Guvernul isi poate permite sa nu aloce 6% din PIB Educatiei.

Andronescu a afirmat ca Legea invatamantului prevede ca Educatiei sa ii fie alocata o suma bugetara de 6% din PIB.

“Nu cred ca ne putem juca cu aceasta suma de 6%, care este prevazuta in Legea invatamantului. Acest procent trebuie sa se regaseasca in bugetul de stat. Nu cred ca ne putem permite sa ne gandim macar sa nu alocam 6% din PIB Educatiei”, a spus ministrul.

Intrebata daca are siguranta ca bugetul de stat, in forma finala, va cuprinde un buget de 6% din PIB pentru Educatie, Andronescu a sugerat ca varianta de buget elaborata de Guvern ar putea fi modificata in Parlament in cazul unor alocari insuficiente. “Discutia din aceasta seara (dintre liderii PDL si cei ai PSD- n.r.) va duce la conturarea unui proiect de buget, Guvernul in sedinta de joi va elabora tot un proiect de buget, care, potrivit legii, va fi trimis in Parlament si ce rezulta de acolo, dupa promulgare, va deveni Legea bugetului”, a afirmat Andronescu.