SEMNAL EDITORIAL: “Didactica literaturii romane”

didactica_literaturii.jpgEditura Polirom a publicat volumul “Didactica literaturii romane”, scris de Emanuela Ilie. Cartea are 288 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 30 RON.

“Didactica literaturii romane” raspunde in primul rind nevoilor studentilor care fac practica pedagogica si profesorilor incepatori care urmeaza cursuri de perfectionare sau se pregatesc sa sustina examenele de definitivare si de obtinere a gradului didactic II.

Sunt prezentate notiuni fundamentale si sint exemplificate momente si etape distincte ale procesului didactic, promovindu-se parteneriatul, activizarea si cooperarea, strategiile interactive. Modelele de proiecte didactice prezente la finalul lucrarii pot fi folosite de tinerii profesori pentru organizarea lectiilor.

Din cuprins mentionam capitolele: “Curriculumul si produsele curriculare specifice disciplinei limba si literatura romana”; “Proiectarea la limba si literatura romana”; “Moduri de desfasurare si organizare a activitatii didactice”; “Metode si procedee folosite in studierea literaturii”; “Mijloacele didactice la ora de literatura”; “Evaluarea la ora de literatura”.