Comitete de gripa in fiecare scoala din judetul Hunedoara

gripa noua.jpgInspectoratul Scolar Hunedoara a solicitat tuturor unitatilor de invatamant din judet sa infiinteze comitete de gripa, formate din trei pana la cinci persoane, care vor monitoriza starea de sanatate a elevilor la inceputul fiecarei zile de curs.

“Este o masura de prevenire a imbolnavirilor de gripa in scoli. Membrii comitetelor de gripa vor monitoriza, la inceputul fiecarei zile, starea de sanatate a elevilor, iar acolo unde constata ca acestia sunt raciti, le curge nasul, au febra, tusesc sau prezinta alte simptome ale bolii, trimit copiii la medicul de familie. Acesta va decide daca elevul mai poate veni la scoala sau trebuie sa ramana acasa”, a declarat, marti, inspectorul general scolar adjunct Ilie Parvan.

Din comitetele de gripa fac parte, obligatoriu, medicul sau asistentul medical scolar. Acolo unde nu exista cabinete medicale scolare, in comitetele de gripa au fost cooptati profesorul de biologie sau cel care preda materia optionala Educatie pentru Sanatate. Conducerea Inspectoratului Scolar Hunedoara a mai solicitat directorilor de scoli sa procure masti de protectie impotriva gripei pentru unitatile de invatamant pe care le conduc, in functie de veniturile proprii de care dispun. In cazul unor fonduri insuficiente, directorii au fost sfatuiti sa se adreseze autoritatilor locale in vederea acordarii unor sume de bani de la bugetele primariilor. De asemenea, la orele de dirigentie, profesorii vor prezenta elevilor masurile de profilaxie a gripei si regulile de igiena care trebuie respectate pe tot parcursul zilei. In judetul Hunedoara nu au fost semnalate, pana marti, cazuri de gripa sezoniera sau gripa noua. AGERPRES