Ministerul Educatiei a revenit asupra notei privind diminuarea salariilor

budget.jpgReprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii au revenit asupra notei privind zilele fara plata trimisa in teritoriu, lasand la latitudinea comunitatii locale scolare decizia privind modul in care se vor face diminuarile de cheltuieli de personal de 15,5% atat pentru luna noiembrie, cat si pentru decembrie, afirma FEN.

Federatia Educatiei Nationale sustine, intr-un comunicat de presa remis joi, ca masura MECI este urmare a demersurilor sindicalistilor.

“Mentionam ca FEN a trimis la data de 17 noiembrie o adresa prin care solicita Ministerului Educatiei sa modifice nota trimisa in teritoriu si sa revina in cadrul legal”, se arata in comunicat. Potrivit noii note trimise de MECI, inspectoratele scolare vor trebui sa faca demersurile necesare pentru ca, in fiecare unitate de invatamant preuniversitar, sa fie initiat dialogul cu toti membrii comunitatii scolare (profesori, reprezentanti sindicali, parinti, autoritati locale) in vederea gasirii, prin consens, de solutii optime pentru aplicarea articolului 10 din Legea 329/2009. AGERPRES