Salon Universitar Internaţional, între 13 şi 18 martie

Salonul Universitar Internaţional din România se va desfăşura, în acest an, între 13 şi 18 martie, la Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Proiectul a fost iniţiat de Grupul Educativa şi se află anul acesta la cea de a şasea ediţie.

Deschiderea evenimentului va fi marcată la Bucureşti de prezenţa ambasadorului Franţei în România, Henri Paul. Potrivit unui comunicat transmis de Ambasada Franţei la Bucureşti, misiunea diplomatică franceză şi Agenţia CampusFrance organizează şi anul acesta, pentru a patra oară consecutiv, un pavilion în cadrul salonului.

Evenimentul le va da ocazia studenţilor care doresc să facă studii de licenţă, master sau doctorat în Franţa să obţină mai multe informaţii direct de la reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior franceze.

Franţa participă la Salon în acest an cu 16 instituţii de învăţământ, printre care Universitatea din Lyon, SKEMA Business School, AUDENCIA School of Management, ESIGELEC Rouen, ISIMA, Reţeaua n+i de şcoli de inginerie, ENS Cachan, etc. Acestea acoperă ansamblul disciplinelor: ştiinţe umaniste şi sociale, ştiinţe inginereşti, sport, formări pentru cadre didactice, artă dramatică, ştiinţe politice, management şi comerţ, jurnalism, informatică, etc. La standul CampusFrance, studenţii vor putea afla mai multe informaţii despre cum sunt organizate studiile superioare în Franţa, iar la standul Ambasadei despre bursele oferite de Guvernul de la Paris şi despre oferta de cursuri de limbă franceză la Institutul Francez din Bucureşti. Salonul Universitar RUIF 2010 are loc pe 13 şi 14 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 martie la Timişoara şi pe 18 martie la Iaşi. AGERPRES