Studenții și profesorii Bologna dezbat viitorul sistemului educațional din România

În perioada 19-21 Aprilie va avea loc la Cluj-Napoca ediția aniversară a Galei Profesorului Bologna, eveniment de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care aduce în lumina reflectoarelor Învățământul Centrat pe Student și care va reuni în acest an profesorii premiați de către studenți pe parcursul celor 5 ediții, care prin implicarea, dăruirea și deschiderea de care dau dovadă, aduc valoare educației și implicit învățământului superior românesc.

S-a plecat de la conceptul “Învățământ Centrat pe Student”, cu un traseu clar stabilit de învățare (obiective – activități – rezultate). Au fost premiați 359 de profesori din întreaga țară. Scopul proiectului este unul cât se poate de ambițios – îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România, prin identificarea, motivarea și promovarea acelor “profesori tari”, care și-au asumat în mod real responsabilitatea formării noastre, a studenților: acei oameni dedicați care formează generații, dascăli considerați adevărate modele și care prin modul de interacțiune reușesc să devină un punct de referință în formarea lor.

În cadrul evenimentului studenții vor dezbate împreună cu profesorii Bologna viitorul învățământului superior și vor analiza împreună ce aport se poate aduce, la nivel național, pentru a îmbunătăți calitatea în sistemul de învățământ și pentru a crea contextul necesar dezvoltării unui sistem educațional bazat pe Învățământul Centrat pe Student. “Profii tari” și studenții prezenți la acest eveniment vor participa la o serie de dezbateri și ateliere, la finalul cărora urmărim să aducem în atenție o serie de indicatori ce vizează activitatea didactică.

Ediția aniversară este organizată de Organizația Studenților Farmaciști Cluj-Napoca (OSF) împreună cu OSUBB (Organizația Studenților din Universitatea Babeas-Boylai), FAS-USAMV (Federația Asociațiilor Studențești din Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară), OSUT(Organizația Studenților din Universitatea Tehnică), ASPR(Asociația Studenților Psihologi din România), SSE(Societatea Studenților Europeniști), ASUAD(Asociația Studenților din Universitatea de Arte și Design), ASB(Asociația Studenților de la Business), organizații membre ANOSR.