Nu se mai desfiinţează nicio secţie de facultate la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în acest an

bondrea_ioan.jpgRectorul Ioan Bondrea a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în acest an nu se va mai desfiinţa nicio secţie de la nicio facultate a Universităţii “Lucian Blaga” (ULBS) din Sibiu. “Cifra va coincide cu cifra de anul trecut. Faţă de ce am optimizat anul trecut, nu mai renunţăm la niciun fel de program”, a explicat rectorul Ioan Bondrea.

El a estimat că la admiterea din acest an cei mai mulţi candidaţi vor opta pentru facultăţile de Inginerie, Medicină, dar şi Agricultură. “Şi anul acesta se păstrează acelaşi trend spre zona inginerească, spre zona de medicină, o parte spre mediu, agricultură, industria alimentară. Aici sper să fie o creştere (…), la zona industriei alimentare şi a agriculturii”, a menţionat rectorul ULBS.

Anul trecut, la cele nouă facultăţi ale ULBS au fost scoase la concurs la admitere, aproape 4.500 de locuri, din care, majoritatea, 2.800 de locuri cu taxă, iar restul de 1.690, locuri bugetate. În acest an, ULBS are 5.000 de absolvenţi. Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu are în mare parte studenţi din judeţ, la care se adaugă şi tineri din judeţele învecinate, în special Vâlcea şi Alba. AGERPRES