Unsprezece medalii pentru elevii români la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

tuymaada_2014.jpgOlimpicii români au obţinut unsprezece medalii – şase de aur, patru de argint şi una de bronz – la a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie în Republica Sakha, Federaţia Rusă. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele: la chimie, medalii de aur au obţinut Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a/la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi), medalie de argint – Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

La matematică: medalie de aur a obţinut Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint – Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La informatică, delegaţia română a obţinut trei medalii de aur prin Darius Marian (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv Stelian Teodor Ionescu şi Paul-Andrei Gramatovici, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti. La fizică, elevii români au obţinut două medalii de argint prin Andrei Cătălin Răduc şi Horia Petru Nicolăescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La concursul de fizică a participat şi Mihai Ovidiu Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Republica Macedonia. AGERPRES