Liceele din Zalău au ieşit în stradă pentru a impresiona absolvenţii de gimnaziu

Dansuri ale majoretelor, metode de servire a mesei, jocuri populare şi alte demonstraţii de virtuozitate artistică sau abilităţi practice au fost prezentate într-o manieră originală şi inedită pe 21 aprilie, în centrul Zalăului, de către liceele din oraş, în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Astfel, dacă cel mai prestigios liceu din oraş, Colegiul Naţional “Silvania”, s-a prezentat în faţa absolvenţilor de gimnaziu cu un spectacol al trupei sale de majorete, un liceu cu program sportiv a ales să-i aducă în faţa asistenţei pe elevii care au obţinut diverse distincţii la competiţiile naţionale sportive.

Momente inedite au fost oferite de Liceu de Artă “Ioan Sima”, o elevă de aici pictând în câteva minute un portret, pe sunetul unei fanfare alcătuită din elevi ai aceluiaşi liceu.

Elevii unui liceu tehnologic au încercat să determine o absolventă de gimnaziu să le fie colegă, chelnerii instruiţi la acest liceu servind-o cu preparate pregătite de elevii bucătari la o masă improvizată în aer liber.

“A fost o acţiune reuşită, un mod inedit în care liceele din Zalău şi-au prezentat oferta educaţională într-un mod extrem de creativ. Am luat legătura cu şcolile gimnaziale din oraş astfel încât la eveniment să poată fi prezenţi toţi elevii din clasele VII-VIII care au dorit acest lucru”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Melania Gârdan, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj, instituţie organizatoare a acţiuni.

Premergător evenimentului de joi, liceele şi colegiile din Sălaj şi-au prezentat, marţi şi miercuri, în faţa elevilor de gimnaziu, oferta educaţională pentru viitorul an şcolar, în cadrul tradiţionalului târg “Paşi în carieră”, desfăşurat în sala “Dialoguri europene” a Centrului de Cultură şi Artă Sălaj. AGERPRES