ISJ Tulcea vrea fonduri europene pentru şcolile din Deltă

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea întocmeşte, în prezent, două proiecte care vor fi depuse spre finanţare pe Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, unul dintre acestea având în vedere dotarea unităţilor de învăţământ din Delta Dunării cu echipamente moderne pentru învăţământ la distanţă.

“Proiectul are în vedere continuarea iniţiativelor derulate până în prezent, în care judeţul Tulcea a fost beneficiar, şi vizează dotarea cu tehnologie modernă pentru educaţie la distanţă, în Delta Dunării, atât elevii, cât şi profesorii urmând să participe la cursuri de instruire susţinute cu ajutorul noii tehnologii”, a declarat inspectorul şcolar pe proiecte educaţionale din cadrul ISJ, Marinela Peiciu.

Cel de-al doilea proiect se va adresa de asemenea elevilor şi părinţilor şi se va desfăşura în cel puţin 14 din cele 81 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică ce funcţionează acum în judeţ. Proiectele vor avea un buget total de 4 milioane de euro, se vor desfăşura în următorii trei ani, ISJ Tulcea urmând să depună proiectele spre finanţare până pe data de 15 noiembrie.

În perioada 2007-2013, ISJ Tulcea a beneficiat de trei proiecte iniţiate de inspectorate şcolare din alte judeţe şi a derulat un singur proiect cu finanţare europeană, valoarea totală a celor patru proiecte, potrivit sursei citate, fiind de aproximativ 31,2 milioane de lei.

În prezent, ISJ derulează proiectul ‘European Values for Inclusive Schools – EVIS’, cofinanţat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, în valoare totală de 48.300 de euro, acesta fiind primul de gen iniţiat de inspectoratul tulcean. AGERPRES