EDU CER solicită lista şcolilor doctorale care au beneficiat de fonduri europene prin POSDRU

edu-cer-sigla.jpgEDU CER a solicitat, printr-o adresă oficială, miniştrilor Educaţiei, Mircea Dumitru, şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, lista şcolilor doctorale care au beneficiat de fonduri europene din programul POSDRU pentru exerciţiul financiar 2007 – 2013, precum şi valoarea în euro a acestui suport financiar pe fiecare şcoală doctorală, informează un comunicat transmis pe 21 octombrie.

Conform sursei citate, de asemenea, în baza legii accesului la informaţii de interes public, au fost solicitate lista cu numele conducătorilor de doctorat din aceste şcoli, precum şi lista cu numele doctoranzilor şi situaţia lor la zi privind stagiul tezei doctorale (terminate, abandonate şi în curs de finalizare).

Adresa conţine şi solicitarea ca datele cerute să fie afişate pe pagina web a ministerelor pe care le conduc cei doi miniştri. Având în vedere că acest suport financiar vine din fondurile publice ale Uniunii Europene, având în vedere numărul extrem de mare al suspiciunilor de plagiat, demersul nostru se înscrie în datoria civică a oricărei organizaţii neguvernamentale de a veghea la modul în care sunt folosite fondurile Uniunii Europene şi cu ce rezultate au fost cheltuite acestea”, se precizează în comunicatul citat. AGERPRES