Aproape 300 de membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ au pichetat Prefectura Neamţ

Circa 300 de membri ai Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ (FSLÎ) Neamţ au pichetat, pe 24 octombrie, Prefectura Neamţ. Liderul FSLÎ Neamţ, Gabriel Ploscă, a declarat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că în legea salarizării unitare domeniile de activitate nu sunt aşezate echitabil în funcţie de importanţa lor, dar şi de lipsa unei finanţări reale a sistemului de educaţie, solicitând alocarea a 6 la sută din PIB pentru învăţământ.

“Nevoile ne-au scos în stradă pentru că în sistemul de educaţie sunt din ce în ce mai multe probleme nerezolvate. (…) Dacă nu se face ceva concret de preşedinte, Parlament, Guvern, sistemul de învăţământ va intra în colaps. Nu cred că asta se doreşte, deşi se vorbeşte din ce în ce mai mult pe această temă”, a declarat Gabriel Ploscă, liderul FSLÎ Neamţ.

Acesta a mai spus că a fost calculat eronat costul standard pe elev iar unele şcoli nu mai au bani pentru salarii începând din această lună. O delegaţie a FSLÎ Neamţ a fost primită de conducerea Prefecturii Neamţ iar sindicaliştii şi-au prezentat revendicările în cadrul Comisiei de Dialog Social. AGERPRES