Bistriţa-Năsăud: posturile de directori de şcoli au fost ocupate în proporţie de 56%

titularizare_1.jpgNumărul persoanelor care vor ocupa funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor din judeţul Bistriţa-Năsăud a scăzut după proba de evaluare a CV-urilor şi interviuri, ajungându-se ca doar 56% dintre candidaţi să obţină posturile dorite, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean prin intermediul unui comunicat de presă.

Iniţial, după susţinerea probei scrise din data de 12 octombrie, peste 82% dintre cei 126 candidaţi la posturile de directori au fost declaraţi admişi, patru au renunţat să se mai prezinte la concurs, iar un altul s-a retras după ce a văzut subiectele.

“La probele de evaluare Xurriculum vitae şi interviu s-au prezentat 102 candidaţi pentru funcţiile de director şi director adjunct. Dintre aceştia, la proba de Curriculum vitae au fost admişi 89, iar la proba de interviu 86. Dintre cele 114 posturi disponibile la nivel judeţean, directorii vor ocupa 67, reprezentând un procent de 58,77%. Pentru directori adjuncţi s-au ocupat 18 posturi din 37, reprezentând un procent de 48,64%”, se arată în comunicat. Cei nemulţumiţi de evaluările comisiei pot depune contestaţii.
În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost scoase la concurs 151 posturi – 114 posturi de directori şi 37 de directori adjuncţi, însă la peste 20 de şcoli nu a existat nicio candidatură depusă. AGERPRES