Sorin Câmpeanu: “Legea manualului şcolar trebuie să fie prioritară pentru viitorul guvern”

campeanu_sorin3.jpgFostul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat, la Timişoara, că o lege a manualului şcolar, care ”să fie scoasă de sub incidenţa generală a legii achiziţiilor publice”, trebuie să fie prioritară într-o viitoare guvernare.

”Prioritară este o lege a manualului şcolar (…) înseamnă o reglementare care să scoată manualul şcolar de sub incidenţa generală a legii achiziţiilor publice, să se poată organiza prin competiţie un proces de selecţie a celor mai bune variante de manuale, iar statul, eventual, o variantă, pe Editura Didactică şi Pedagogică, să poată asigura tipărirea acestor manuale”, a afirmat Sorin Câmpeanu, la o conferinţă de presă a ALDE.

În acest fel, susţine fostul ministru, s-ar rezolva o problemă care nu mai există în celelalte ţări europene. El a adăugat că ”şi celelalte ţări europene respectă aceleaşi reglementări în domeniul achiziţiilor, reglementări europene şi totuşi nu întâmpină această problemă”.

Câmpeanu a remarcat faptul că în acest an s-a vorbit prea puţin despre lipsa manualelor, subiectul fiind ”uitat”. ”În acest an ar fi trebuit să fie definitivate programele şcolare pentru clasele V-VI, VII, VIII şi IX, în aşa fel încât în toamna lui 2017 elevii claselor a V-a şi a IX-a să aibă manuale după noua programă revizuită, conform competenţelor aşteptate de societate pentru elevi. Acest lucru este ratat (…) nu vom avea manuale noi pentru clasele a V-a şi a IX-a în 2017 (…)”, a mai spus Câmpeanu.
Sorin Câmpeanu şi copreşedinţii ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin s-au aflat miercuri după amiaza la Timişoara, unde au vizitat obiective economice şi s-au întâlnit cu stafful ALDE Timiş. AGERPRES