ARACIS organizează prima sesiune de instruire a evaluatorilor privind certificarea EUR-ACEZ

aracis.jpgAgenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) va organiza vineri, la Universitatea “Transilvania” din Braşov, prima sesiune de instruire a evaluatorilor înscrişi în Registrul naţional cu privire la Certificarea EUR-ACEZ.

Potrivit unui comunicat transmis de ARACIS, obiectivul sesiunii de instruire este acela de a pregăti “corespunzător” procesul de evaluare externă a programelor de studii din domeniul ştiinţelor inginereşti în vederea certificării EUR-ACEZ.

Temele care vor fi abordate în cadrul sesiunii de instruire se referă la evaluarea externă a calităţii în învăţământul superior din România – ARACIS: misiune, obiective, instrumente, evaluarea externă periodică a programelor de studii, standarde specifice domeniului de ştiinţe inginereşti, evaluarea externă în vederea certificării EUR-ACEZ.

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, în calitate de membră a European Network for Engineering Accreditation, este autorizată să acorde certificarea EUR-ACEZ Label programelor de studii universitare de licenţă din domeniul ingineriei, acreditate în urma evaluărilor agenţiei.

La data de 19 noiembrie 2014, ARACIS, împreună cu alte douăsprezece agenţii de asigurare a calităţii membre ale ENAEE, au semnat un acord de recunoaştere reciprocă a diplomelor aferente calificărilor din domeniul ingineriei care au certificare EUR-ACEZ Label.

După cum se precizează în comunicatul citat, principalele avantaje pe care le oferă o certificare EUR-ACE sunt: internaţionalizarea profesiei de inginer, recunoaşterea internaţională a calităţii programelor de studii, facilitarea dezvoltării de programe în comun (‘joint’) sau cu diplomă dublă (‘double degree’). AGERPRES