200 de elevi au participat la IașiMUN ediția 2016

racovita_iasimunÎn perioada 18-20 noiembrie, la Colegiul Național “Emil Racoviță” Iași s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Conferinței IașiMUN, o sesiune de dezbateri adresată elevilor de liceu, desfășurată exclusiv în limba engleză și construită după modelul Națiunilor Unite (MUN). IașiMUN este cea mai mare conferință de tip MUN destinată liceenilor din România, reunind anul acesta peste 200 de participanți din toată țara.

Proiectul face parte din programul Model United Nations (MUN) și reprezintă o simulare academică a unei întâlniri din cadrul ONU cu scopul de a forma tinerii și de a-i educa cu privire la drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni, dar și a evenimentelor globale, comunicării și diplomației. În cadrul conferinței participanții își asumă rolul unor diplomați care au datoria de a se documenta temeinic despre țara pe care o reprezintă, de a investiga contextul internațional, de a dezbate și de a propune soluții viabile pentru problemele lumii contemporane.
Succesul acestei ediții se datoreaza si suportului oferit de Inspectoratul Școlar Județean Iași, Biblioteca Județeană “Gh. Asachi” Iași, American Corner, TVR Iași, Adservio, British Council, MUN Planet, Consiliul Județean al Elevilor, Radio România Iași, IașiLIVE, VivaFM, WINK, Oameni și Companii, International Summer Schools Education, Penny Market, Big Panda, Focality.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *