Aproape 50 de şcoli din şapte judeţe participă la proiectul educaţional de voluntariat şi caritate “Petale-n vânt”

Un număr total de 47 unităţi de învăţământ din şapte judeţe participă la ediţia din acest an proiectului educaţional “Petale-n vânt”, iniţiativă a Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău ce îşi propune să sprijine financiar şi moral copii defavorizaţi, prin intermediul unor activităţi de voluntariat şi caritate ce se derulează pe parcursul unui an.

“Acest proiect şi-a propus să sprijine, prin donaţii, diferite instituţii, asociaţii, fundaţii care se ocupă de elevi, de copii cu probleme sau copii abandonaţi de părinţi. De asemenea, scopul proiectului este implicarea cadrelor didactice, a preşcolarilor şi elevilor în activităţi de abilităţi practice, voluntariat şi caritate, cu scopul de oferi sprijin financiar unei instituţii social-comunitare şi de a promova necesitatea înţelegerii modului pragmatic de abordare a educaţiei nonformale”, a precizat Alina Cotoi, coordonator al proiectului.

Potrivit sursei citate, în proiectul ce a ajuns la ediţia a III-a sunt implicate 47 de unităţi de învăţământ din şapte judeţe – Sălaj, Bihor, Cluj, Bistriţa, Suceava, Alba şi Braşov, comparativ cu 28 de şcoli din cinci judeţe, la ediţia anterioară.

Alina Cotoi a adăugat faptul că vor fi organizate două târguri cu produse hand-made realizate de elevi, la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, alături de ateliere de realizate a produselor, concursuri de desene pe hârtie şi pe asfalt şi un concurs de obiecte hand-made.

Printre noutăţile ediţiei se numără şi simpozionul ce va fi organizat pentru cadrele didactice, cu tema “Educaţia nonformală, între joc şi responsabilitate”. Sumele strânse la târgurile unde vor fi comercializate obiectele făcute de elevi vor fi donate, în fiecare judeţ, unor asociaţii sau fundaţii care se ocupă de copii defavorizaţi. La ediţia anterioară, s-au colectat aproape 40.000 de lei, cea mai mare sumă fiind strânsă în Sălaj – 35.000 de lei. AGERPRES

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *