Educație antreprenorială pentru elevi și studenți

dutu_aliceTânăra generaţie trebuie să fie pregătită și să aibă surse de inspirație potrivite, pentru a reuşi în carieră și în viața personală, potrivit lui Alice Duțu, Program Manager, Junior Achievement (JA) România. În prezentarea sa, susținută în fața participanților la Gala Edumanager.ro, Duțu a arătat că, prin intermediul programelor JA, elevii învață cum să se raporteze la contextual economic și social, să își aleagă profesia potrivită, să devină independenți financiar, să creeze locuri de muncă și să dezvolte competențe pentru a lucra în companii modern structurate (comunicare, lucru în echipă, planificare, organizare, competențe digitale etc.).

Categoriile de programe JA vizează dezvoltarea abilităților pentru viață, educația antreprenorială, educația economică, educația financiară, cea pentru sănătate și cea pentru orientare profesională. Învăţarea în aceste programe este bazată pe: exemple, joc, simulări, practică lucru în echipă, dialog, modele și cercetare online și pe teren.
La succesul acestor metode de învățare contribuie și consultantul voluntar, un profesionist sau antreprenor din comunitate, care doreşte să contribuie la educaţie, prin prezenţa la clasă, în cadrul unei ore. Potrivit lui Duțu, implicarea unui consultant voluntar la clasă aduce valoare adăugată programelor, prin experienţa şi exemplele concrete, profesionale şi personale. Consultantul voluntar pregăteşte lecţia, coordonează discuţiile, împărtăşeşte din experienţa proprie și este un model pozitiv pentru elevi.
Cea ce-a patra ediție a Galei Edumanager.ro, organizată pe 24 noiembrie, de Oameni și Companii, la Hotel Pullman din București, a reunit reprezentanți ai instituțiilor de educație, rectori și prorectori ai unităților de învățământ superior, public și privat, inspectori școlari, manageri ai colegiilor și liceelor din țară, profesori, asociații studențești și reprezentanți ai unor companii cu soluții pentru mediul educational.
Jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le evaluează, alături de editorii portalului Edumanager.ro.
Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, ce le-a oferit participanților informații relevante despre aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Parteneri de Jurizare la această ediţie au fost: Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Educativa, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, UNICEF, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Partenerilor: Telekom, Microsoft, Turnitin, eMAG, ENEL, ECOTIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *