Forța de muncă, sincronizată cu zona universitară

timis_alexandru1Corelarea forței de muncă cu zona universitară este esențială pentru dezvoltarea și armonizarea ambelor sectoare, în opinia lui Alexandru Timiș, Public Affairs Manager, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS).
În discursul său din cadrul Galei Edumanager.ro, Timiș a arătat că educația poate deveni o barieră în dezvoltarea industriei high-tech. “Momentan, sectorul high-tech reprezintă peste 6% din PIB, iar tendința este în creștere. Din păcate, una dintre principalele piedici o constituie deficitul de talente. Cei aproximativ 7.000 de absolvenți/an nu acoperă cererea pieței, care s-ar situa undeva între 12.000 și 14.000 de angajati. De ce ne afecteaza pe toți? Pentru că sectorul high-tech are efect la nivelul întregii econonii”, a mai spus repezentantul ANIS.

Acesta a insistat și pe ideea dezvoltării bunei cooperări între industrie și mediul academic. “Industria noastră are una dintre cele mai bune cooperări, cu rezultate deosebite. Au fost inițiate și se derulează, în mod activ, discuții privind introducerea de noi specilizări, sprijinirea performanței și knowledge transfer”, a adăugat Timiș. Potrivit acestuia, ANIS este direct implicată în acest proces, având contribuții semnificative pe teme precum: introducerea informaticii în gimnaziu, explorarea unor zone de cooperare cu mediul academic sau intensificarea dialogului între zona formatorilor privați și industrie.
Reprezentanți ai instituțiilor de educație, rectori și prorectori ai unităților de învățământ superior, public și privat, inspectori școlari, manageri ai colegiilor și liceelor din țară, profesori, asociații studențești și reprezentanți ai unor companii cu soluții pentru mediul educational au participat pe 24 noiembrie la Gala Edumanager.ro. Evenimentul, devenit deja unul de tradiție și de referință pentru sectorul educațional, a fost organizat de portalul național Edumanager.ro, alături de Oameni și Companii, la Hotel Pullman din București.
Jurizarea a fost realizată de comisii de specialitate, cu competențe pentru categoriile pe care le evaluează, alături de editorii portalului Edumanager.ro.
Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, ce le-a oferit participanților informații relevante despre aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Parteneri de Jurizare la această ediţie au fost: Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, Educativa, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Unitatea de Implementare a Proiectelor Finanțate din Fonduri Structurale, UNICEF, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.
Evenimentul a fost organizat cu suportul Partenerilor: Telekom, Microsoft, Turnitin, eMAG, ENEL, ECOTIC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *