În bugetele primăriilor din București vor fi cuprinse servicii de “after school” pe lângă toate școlile

firea_gabriela4Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în bugetele primăriei pe care o conduce și în cele ale primăriilor de sector, pe anul viitor, vor fi cuprinse servicii de “after school” pe lângă toate școlile. “Împreună cu cei șase primari de sectoare am stabilit să introducem în proiectul de buget pe care îl creionăm acum, la Primăria Generală și la cele de sector, un plan pentru crearea de servicii ‘after school’ pe lângă toate școlile din Capitală, ca o necesitate care a venit din partea asociațiilor de părinți. Ne-am întâlnit de mai multe ori cu aceștia și ne-au spus că nu toate familiile își permit să plătească ‘after school’ în sistemul privat”.

“Sunt foarte multe familii care au nevoie de susținerea noastră, care au nevoie de servicii din partea primăriilor. Va fi o prioritate, începând cu anul viitor, și cuprindem aceste servicii în bugetul anului viitor”, a spus Firea la evenimentul “Sistemul educațional preuniversitar – domeniu prioritar în Programul de Guvernare al PSD”.
Ea a adăugat că o altă propunere care a venit de la primăriile de sector este crearea de cantine pe lângă școli, cantine care să ofere o masă caldă elevilor, iar aceste programe au început deja la câteva școli. “Am demarat deja un alt program, dorim să deschidem curtea școlii pentru activități de recreere, activități de sport și de asemenea de socializare. Acestea să nu mai fie niște perimetre care să fie deschise în timpul cursurilor, ci și în afara cursurilor și la sfârșitul săptămânii. Am inaugurat un astfel de spațiu în Sectorul 6. (…) E adevărat, este nevoie să venim și noi cu o participare, și anume să putem să avem o pază și să avem securitatea copiilor sau părinților care vin în aceste spații și acest lucru se poate realiza cu o investiție minimă. Nu este ceva care să copleșească un buget al unei Municipalități sau al unei primării de sector”, a menționat primarul Bucureștiului. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *