Mircea Dumitru către elevii medaliați la olimpiade și concursuri internaționale: “Vă îndemn să vă gândiți în viitor la țara voastră”

dumitru_mircea2Ministrul Educației, Mircea Dumitru, i-a îndemnat, luni, pe elevii medaliați la olimpiadele și concursurile internaționale ca, după ce își vor desăvârși pregătirea la școli din străinătate, să se întoarcă de unde au plecat și să se gândească la modalitățile în care ar putea ajuta România să devină o țară așa cum și-o doresc.
El a povestit că recent s-a întâlnit cu studenți români de la Universitatea din Oxford. “Ceea ce mi-a atras atenția, ceea ce m-a impresionat în mod cu totul aparte la discuția pe care am avut-o cu acești tineri români de la Oxford a fost dorința lor puternică, vie de a reveni acasă și de a contribui efectiv la refacerea și dezvoltarea țării noastre”.

“De aceea vă îndemn ca această etapă importantă prin care treceți și rezultatele la care ați ajuns să nu fie altceva decât o treaptă către formarea dvs, către desăvârșirea profesională și personală și vă îndemn să vă întoarceți întotdeauna acolo unde ați fost formați, de unde ați plecat și să vă gândiți în viitor la țara voastră și cum anume putem să o ajutăm ca să fie o țară așa cum v-o doriți dvs. și cum și-o doresc și părinții dvs.”, a declarat ministrul în cadrul festivității de premiere desfășurate la Palatul Copiilor.
Mircea Dumitru a adăugat că elevii care au obținut rezultate la competiții internaționale sunt unii dintre cei mai însemnați ambasadori ai culturii, ai științei, ai țării în străinătate. “Ne dorim ca școala românească să poată să performeze din ce în ce mai bine și să ofere unui număr din ce în ce mai mare de eleve și de elevi posibilitatea de a ajunge la performanța dvs. Cu siguranță, drumul pe care l-ați parcurs până aici nu a fost întotdeauna ușor, a fost un drum de muncă intensă, de pregătire, care a dus la aceste rezultate care vi se datorează, se datorează în primul rând talentului, perseverenței, muncii dvs de zi cu zi, se datorează deopotrivă profesoarelor și profesorilor școlii care vă pregătesc pe dvs.”, a arătat ministrul.
Un număr de 202 elevi medaliați la olimpiadele și concursurile internaționale au fost premiați de ministrul Educației. Aceștia au câștigat 227 distincții (3 premii I absolute, 48 de medalii de aur/premii I, 82 de medalii de argint/premii II, 53 de medalii de bronz/premii III și 41 de mențiuni) la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori). De asemenea, au fost premiați cei 215 profesori care i-au pregătit, precum și cele 100 de școli din care provin laureații. Totodată, au fost premiați 112 elevi/sportivi care au obținut premii și medalii la concursuri internaționale sportive, respectiv cei 48 de profesori/antrenori care le-au asigurat pregătirea. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educației a fost de 3.516.755 lei. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *