Telekom Romania lansează Catalogul Electronic pentru digitalizarea tuturor școlilor din România

ionescu_razvanTelekom Romania distribuie în exclusivitate Catalogul Electronic, un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta şi conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio. Pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate – minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi. Mai mult, folosirea ei reduce activitățile administrative prin automatizarea raportărilor către inspectorat.

Pachetul de bază include o tabletă Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori şi conectivitate mobilă 4G (prin SIM) si acces la platforma Adservio, la un preț per elev începând de la 1,99 euro pe lună, preț fără TVA. Preţul final al soluţiei pentru fiecare unitate de învăţământ se calculează în funcţie de volumul de tablete şi numărul de elevi din fiecare unitate. Suma lunară per elev se plăteşte doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile de vacanță de vară.
Până în prezent, șase unități de învăţământ au fost deja dotate cu pachetele digitale pentru şcoli de la Telekom şi Adservio: Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Grădinița și Școala Primară EUROED din Iași, Liceul Teoretic „Școala Europeană” din București, Grădinița și Școala IOANID din București, Colegiul Național „Spiru Haret” din București.
În cadrul celei de-a patra ediții a Galei EduManager, desfășurată pe 24 noiembrie, în București, Răzvan Ionescu, Director Marketing Segment Business în cadrul Telekom România (foto), a vorbit despre parteneriatul cu Adservio și despre facilitățile pe care această platformă digitală integrată le oferă principalilor actanți din învățământul preuniversitar. Astfel, profesorii elevii și părinţii pot interacționa și pot avea acces la informații relevante privind procesul de învățământ. Platforma oferă un canal de comunicare directă între părinți, elevi și profesori, ce poate contribui la creșterea calității procesului educațional.
În unităţile școlare unde platforma a fost deja introdusă, s-au înregistrat cu până la 63% mai puţine absenţe, a crescut cu un punct media notelor obţinute de elevi şi s-au înregistrat rezultate mult îmbunătăţite la testările naţionale. Mai multe informații despre acest pachet regăsiți aici şi aici.
Conferințele și Gala EduManager sunt proiecte derulate de către Oameni și Companii în cadrul comunității profesionale EduManager.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *