Ziua Economistului și Ziua Porților Deschise, în cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie a UVVG

uvvg_ziuaec_2Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș”, a sărbătorit, pe 23 noiembrie, Ziua Economistului şi a profesorului de economie, dată care semnifică deschiderea primului curs universitar de economie politică din ţară noastră, susţinut de profesorul Ion Ghica, la 23 noiembrie 1843, la Academia Mihăileană din Iaşi, cu tema “Despre importanţa (însemnătatea) economiei politice”, ocazie cu care, în cadrul Facultății, a avut loc și Ziua Porților deschise.

La evenimentul festiv au luat parte numeroase cadre didactice din cadrul Facultății, studenți, elevi de la liceele și colegiile arădene, dar și învitați speciali cum ar fi Michael Bulzan, reprezentat al Duke University’s Fuqua School of Business din Statele Unite ale Americii, Ramona Nicula, președinte UGIR – sucursala Arad, Marius Amzulescu, vicepreședinte CECCAR – filiala Arad și Raul Mocuța, director Greencorp SRL Arad.
De asemenea, s-a discutat despre importanța pe care o are legătura între mediul universitar și cel de bussines în vederea formării de absolvenți cu aptitudini profesionale în acord cu cerințele pieței muncii. Evenimentul s-a încheiat cu un workshop prezentat de conf. univ. dr. Costi Boby, cu tema “Rolul auditului financiar în gestionarea informației finaciare”.
Conf. univ. dr. Delia David, directorul Departamentului de Științe Economice din cadrul Facultății, a declarat: “Pentru Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a fost o zi de sărbătoare prilejuită de Ziua Economistului și cu acest prilej am organizat și Ziua Porţilor Deschise. Alături de noi au fost elevi, studenți, partenerii noștri tradiționali și aici menționez agenții economici din regiunea de Vest, reprezentanți ai organismelor profesionale, Corpul Experților Contabili din România, filiala Arad, UGIR, sucursala Arad și un invitat deosebit, Michael Bulzan, reprezentant al Universităţii Duke din Statele Unite ale Americii, care ne-a vorbit despre experienţa sa în cadrul acestei Universități. Cu această ocazie transmitem tuturor economiștilor și profesorilor de economie din România, un sincer «La Mulți Ani!»”.
Michael Bulzan, reprezentat al Duke University pentru Europa și Asia Centrală, invitat special al Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie, a precizat: “Am prezentat câteva gânduri despre ceea ce înseamnă să pregătești oameni care să intre în câmpul munci și să-și aducă contribuția acolo unde lucrează, dar și cum să păstrezi legătura cu foștii studenți, astfel încât școala să poată beneficia de experienţa lor chiar după ce aceștia și-au încheiat studiile. Prelegerea este destinată mai mult cadrelor didactice și celor care se ocupă de administrarea școlii, dar studenții sunt parte din acest parteneriat și este bine ca și ei să prindă această idee”.

uvvg_ziuaec_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *