Campania “Din suflet pentru un zâmbet”, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

universitatea-bacau-zambetÎn perioada 7 noiembrie – 6 decembrie 2016, studenţii de la programul de studii Comunicare şi relaţii publice, coordonaţi de Conf. univ. dr. Bînduşa-Mariana Amălăncei şi Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiţă-Buzoianu, de la Facultatea de Litere, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, în colaborare cu Departamentul de Consiliere Profesională, au organizat campania intitulată “Din suflet pentru un zâmbet”. Campania a avut ca obiectiv sensibilizarea comunităţii cu privire la necesităţile vârstnicilor, precum şi nevoia acestora de a socializa şi a se integra în activităţile oferite de către Fundaţia de Sprijin Comunitar.

Studenţii au colectat fonduri pentru achiziţionarea de cărţi, rechizite, dulciuri, fructe, haine care au fost donate bătrânilor din cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice “Dr. Ştefan Ciobanu”. Pe 6 decembrie, studenţii le-au dăruit bunicilor un spectacol de colinde, precum şi pachete cu produse. Vizibil emoţionaţi, atât studenţii, cât şi bătrânii au împărtăşit împreună bucuria acestui moment festiv. Apreciem deschiderea de care au dat dovadă reprezentanţii Centrului, doamnei Raluca Bitleanu – coordonator proiect şi Lenuţa Birgu – lucrător social.

Cu această ocazie s-au conturat şi noi perspective de colaborare între cele două instituţii, cu privire la  posibilitatea efectuării de stagii de practică, voluntariat şi implicarea în proiecte a studenţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *