Bine ați venit pe site-ul Jurnalului de chirurgie!

CopertaJurnalul de chirurgie este o revistă electronică, cu acces liber („Open Access”), se adresează tuturor specialităţilor chirurgicale şi are drept obiective asigurarea unui mijloc de informare eficient şi încurajarea tinerilor medici şi cercetători de a-şi publica rezultatele activităţii clinice şi de cercetare.

Revistele electronice cu acces liber reprezintă platformele ideale pentru publicarea rezultatelor cercetărilor întrucât articolele intră imediat într-un larg circuit ştiinţific. Astfel, publicarea în Jurnalul de chirurgie asigură apariţia rapidă a articolelor în format *.pdf şi indexarea acestora şi a rezumatului în IndexCopernicusDOAJ şi EBSCO Academic.

Jurnalul de chirurgie publică următoarele tipuri de articole: editoriale, articole de sinteză (review), articole originale, cazuri clinice, articole de tehnică şi anatomie chirurgicală, articole multimedia şi de istorie a chirurgiei. Toate articolele sunt supuse unui proces de peer-review. Membrii colectivului de redacţie asigură buna desfăşurare a procesului de recenzare în spiritul World Association of Medical Editors(http://www.wame.org); autorii trebuie să respecte cerinţele International Committee of Medical Journals Editors (http://www.icmje.org).

Începând cu 2012, Jurnalul de chirurgie apare într-un  nou format, este patronat de Academia de Ştiinţe Medicale şi, alături de revista Chirurgia, este agreat oficial de Societatea Română de Chirurgie şi utilizează serviciile CrossRef (DOI) pentru indexarea articolelor.

Jurnalul de chirurgie este indexat in: 

Regensburg University 

 

DOAJ

Index CopernicusEbsco

Chirurgie cardiovasculara

Top Rated

Primele intervenţii de chirurgie cardiacă efectuate cu ajutorul robotului chirurgical, la Spitalul Monza

Primele intervenţii de chirurgie cardiacă cu ajutorul celui mai performant robot chirurgical - Da Vinci Xi - au fost realizate la un spital privat din Capitală. Acest tip de intervenţii se fac în numai 7 centre din Europa Occidentală, Spitalul Monza devenind astfel primul centru de excelenţă din Sud - Estul Europei în care se face chirurgie cardiacă cu ajutorul robotului chirurgical.

Neurochirurgie

Latest

Pentru prima dată, studenţii sibieni de la Medicină beneficiază de o platformă de telemedicină în Neurochirurgie

Studenţii Facultăţii de Medicină din Sibiu beneficiază, pentru prima dată de o platformă de telemedicină în Neurochirurgie, unde pot urmări, în direct, operaţiile efectuate de profesorii lor şi alţi specialişti în secţia de profil a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a declarat şeful Secţiei de Neurochirurgie, dr. Vicenţiu Săceleanu.

Prima intervenție chirurgicală cu cel mai performant microscop operator Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ultima generație de tehnologie robotică dedicată intervențiilor neurochirurgicale, microscopul operator a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Considerat ca fiind microscopul cu cele mai multe funcționalități, reunind 100 de inovații, a fost de mare ajutor medicilor specialiști neurochirurgi Andrei Farcaș Rotariu și Florin Leat, care au operat deja cu ajutorul său.

Read More
Loading