Servicii oncologice complete, sub aceeași umbrelă, la Centrul Regional de Radioterapie din Brașov, Onco Card. Acesta este obiectivul spitalului, care începând din luna iunie a deschis secția de Chirurgie Oncologică, unde vor putea fi efectuate operații, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

La Spitalul Onco Card pacienții au parte de servicii complete: de la radioterapie, fiind singurul centru din regiune, oncologie, hematologie, diagnostic, imagistică (mamografie, ecografie,computer tomograf, rezonanță magnetică) și mai nou, chirurgie oncologică.

„În pricipiu, ceea ce dorim noi să oferim pacienților Onco Card este unic. Ne vom axa pe chirugie mamară oncologică, astfel poate fi închis cercul pentru pacientele bolnave de cancer. Onco Card se va transforma, practic, într-un spital unde pacientele cu patologie mamară vor veni și vor beneficia de toate serviciile, de la disgnostic, inclusiv puncții-biopsii ecoghidate pentru stabilirea diagnosticul histopatologic și imunohistochimic, discuția cazului în comisia oncologică pentru stabilirea planului și a etapelor de tratament, tratamentul chimioterapic, chirurgie și radioterapie post-operatorie. Sunt mai multe locuri în țară unde se tratează patologia mamară bine, cum ar fi București, Târgu-Mueș, Cluj, dar de cele mai multe ori pacienții trebuie să se plimbe între instituții. Pentru tratamentul oncologic merg într-o parte, pentru radioterapie în altă parte și pentru intervenția chirurgicală în altă instituție, pe când aici vrem ca pacienții să găsească toate serviciile în aceeași clădire“, a afirmat dr. Eugeniu Darii, medic primar, chirurgie generală, care va conduce noua secție a Spitalului Onco Card.

Pe lângă chirurgia sânului, la secția de chirurgie a Spitalului Onco Card se vor efectua și operații de chirurgie generală, cum ar fi: intervenții chirurgicale pentru hernii, eventrații, patologia varicoasă a membrelor inferioare, chirurgie proctologică, mici intervenții în ambulator. Mai mult, începând cu 1 Mai, a fost semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe partea de spitalizări de zi și spitalizări continue, prin urmare pacienții vor putea să se adreseze acestei secții cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Secția este dotată cu echipamente de ultimă generație, iar din echipă vor face parte 6 asistente de chirurgie generală, 2 asistente de terapie intensivă, mai mulți medici anesteziști și doi medici chirurgi.

„Chirurgia patologiei mamare vine să completeze spectrul specialităților oncologice din unitatea noastră spitalicească. Pe lângă creșterea performanței actului medical asigurat de echipa medicală, atingerea excelenței operaționale în activitatea medicală, dezvoltarea echipei de specialiști în domeniul oncologic și radioterapie, reorganizarea ONCO CARD S.R.L. presupune și o atenție crescută acordată structurilor de management şi marketing medical, care să asigure o eficientizare a costurilor și a resurselor, să definească o nouă identitate a instituției noastre – ca centru medical de excelență. Dezideratul nostru principal rămâne să fim, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical, un centru de excelență regional, atât pentru zona Brașov, cât și pentru întreaga zonă centrală a țării, pentru orice serviciu medical în general și pentru tratament oncologic în special. În prezent, CENTRUL DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ONCOLOGIC-Onco Card se situează la același nivel de performanță cu oricare alt centru de excelența de profil din Europa, iar pacienții pot să apeleze la serviciile noastre cu toată încrederea, noi fiind pentru ei o primă alegere”, declară Anamaria Făgăraș, manager general Onco Card. Anul trecut, la Spitalul Onco Card au fost efectuate în jur de 10.000 de spitalizări pe secțiile de Radioterapie și Oncologie.

 

Camere implantabile pentru chimioterapie

În cadrul secției de Chirurgie de la Onco Card se vor implanta și port-a-cath-uri sau camerele implantabile pentru pacienții care fac chimioterapie. Este vorba despre niște dispozitive, care ajută la creșterea confortului bolnavilor de cancer, care au nevoie de tratament cu chimioterapie. Orice tratament cu indicație intravenoasă, orice recoltare de analize poate fi efectuată prin acest dispozitiv, care este implantat sub piele pacientului și poate să rămână acolo pe toată durata tratamentului sau până la doi-trei ani, după necesitate. Camerele implantabile vor fi decontate de Casa de Asiguări de Sănătate Brașov.