Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are un bloc operator nou, cu 11 săli de operaţie dotate după cele mai înalte standarde, investiţie în valoare de aproximativ 16 milioane de lei, finanţată din bugetul Consiliului Judeţean, care a fost finalizată luna aceasta, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele CJ, Iulian Chiriac.

În cele 11 săli de operaţi vor lucra 30 de medici chirurgi în specializările Chirurgie generală, Neurochirurgie, Oftalmologie, Urologiei, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică, Chirurgie toracică, ORL şi Chirurgie maxilo – facială.

“Este o mare bucurie pentru mine că acest proiect, unul dintre cele mai dragi mie, care ne-a scos peri albi, atât mie, cât şi conducerii spitalului, este finalizat şi nu oricum, ci excepţional. De 40 de ani, de când există spitalul, nu a avut o astfel de performanţă. N-a fost uşor nici pentru echipa tehnică, nici pentru CJ, nici pentru pacienţi. Acum am ajuns în momentul zero al Chirurgiei la Spitalul Judeţean, din care putem porni o nouă etapă în tratamentul pacienţilor. Urmează şi alte proiecte pentru spital, legate de partea de sterilizare, de diminuarea infecţiilor nosocomiale. Speram ca în toamna aceasta să dăm drumul la proiectare şi execuţie, astfel încât anul viitor să fie finalizat şi acest proiect în valoare de aproximativ trei milioane lei”, a declarat Chiriac.

Lucrările la această investiţie au început în 2012 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 2015, dar acest lucru nu a fost posibil deoarece instalaţia electrică a Spitalului Judeţean nu putea face faţă consumului întregului Bloc operator, Ambulatoriului şi aparatelor CT şi RMN, motiv pentru care s-a aşteptat finalizarea şi inaugurarea noii secţii ATI.

Iulian Chiriac a precizat că are în plan reabilitarea Corpului A al Spitalului Judeţean, investiţie care se ridică la 7-8 milioane de euro, pentru care CJ va depune un proiect pe Programul Operaţional Regional, axa dedicată reabilitării clădirilor publice.

Preşedintele CJ Brăila şi directorul ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, luna trecută, contractul de finanţare pentru reabilitarea cu fonduri europene a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, proiect în valoare de şase milioane de lei.