Medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava vor face un stagiu profesional la AKH Viena în perspectiva înfiinţării unei secţii de Chirurgie vasculară şi intervenţională, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, după întâlnirea de la Palatul Administrativ cu şeful Departamentului de chirurgie vasculară din AKH Viena, prof. Christoph Neumayer.

Flutur a spus că a discutat cu oaspetele austriac, care este şi profesor universitar doctor la Universitatea de Medicină din Viena, despre identificarea unor soluţii concrete privind demararea unor proiecte comune AKH şi CJ Suceava, privind SJU Suceava. ”Avem interesul major, prioritate de grad zero, de a face cât mai multe investiţii în judeţul Suceava în domeniul sănătăţii”, a spus Flutur.

El a subliniat potenţialul şi strategia de dezvoltare a SJU Suceava în domeniul chirurgiei vasculare şi chirurgiei intervenţionale. “Se doreşte transformarea compartimentului de profil în secţie, cu cel puţin 25 de paturi. S-a convenit deja ca un număr de trei medici care vor profesa aici să facă un stagiu la AKH”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Totodată, s-a discutat despre construirea unui spital pentru copii. “Am discutat despre chirurgia vasculară pentru copii, despre construirea unui spital de copii la Suceava şi mi-am exprimat dorinţa ca medici de la AKH să vină la Suceava pentru a face operaţii pe cazuri deosebite ale pacienţilor din zona noastră”, a spus Flutur.

În cadrul discuţiilor purtate, preşedintele CJ Suceava l-a informat pe Christoph Neumayer şi despre contactele şi intenţiile celor de la Graz, privind construicţia unui spital de recuperare la Suceava. După întâlnirea de la CJ Suceava cu Gheorghe Flutur, Christoph Neumayer a vizitat SJU Suceava, unde s-a întâlnit cu managerul Vasile Rîmbu şi a discuat cu medici.