Istoric

Medicare Technics SA este o companie cu capital privat ce are o experiență de peste 20 ani în domeniul comercializării, instalării și întreținerii echipamentelor medicale, fiind importator și distribuitor în România pentru o serie de producători de prestigiu din întreaga lume.
Compania a fost înființată în 1998 și, până în 2010, a făcut parte dintr-un grup de firme  alături de Medicredit Leasing, actual BT Medical Leasing,  finanțator de echipamente medicale ce a fost achiziționată integral de Banca Transilvania.

Atât la nivelul managementului, cât și în zona personalului de execuție, angajații Medicare sunt cuprinși în programe de instruire permanentă prin cursuri de formare profesională, programe MBA și cursuri tehnice pentru inginerii de service, ce se desfășoară în țară sau în străinătate.

Evoluția pieței, precum și dorința de a răspunde la cât mai multe dintre solicitările clienților noștri, ne-a determinat să înființăm, în anul 2007, o divizie specializată în proiectele medicale la cheie, Divizia de Project ManagementPrin această divizie susținem clienții noștri atât din mediul privat cât și din cel public, în renovarea sau construcția de noi compartimente în instituțiile medicale pe care le coordonează, fără ca activitatea de bază a acestor instituții să sufere modificări substanțiale (project managerul gestionând toată activitatea până la predarea la cheie a proiectului) și cu un cost optimizat, bazat pe parteneriatele cost eficiente deja existente între Medicare și diverși furnizori.

Astfel, Medicare ofera Proiecte Medicale la Cheie derulate sub forma unui parteneriat pe termen lung, cuprinzând un pachet complet și integrat de echipamente medicale și servicii medicale conexe (aparatură, mobilier medical și instrumentar; lucrări de construcții și amenajări uzuale și specific medicale), într-un raport optim calitate / preț / timp consumat / service post garanție, pentru sistemul sanitar public și privat din România.

Serviciile post-vânzare reprezintă un punct important în parteneriatele pe care le încheiem atât cu clienții, cât și cu producătorii de echipamente.

Medicare este autorizat de  către firmele producătoare să instaleze, să instruiască utilizatorii finali și să asigure service complet în perioada de garanție și post-garanție.

Echipele de service și vânzări asigură acoperire națională și posibilitatea de intervenție eficientă pentru rezolvarea problemelor neprevăzute, in maximum 24 de ore.

Prin intervenția service-ului autorizat al Medicare Technics aparatura medicală poate reveni la parametri normali de funcționare, permițând astfel tuturor furnizorilor de servicii medicale (din sectorul public sau cel privat) să-și eficientizeze activitatea.

Strategia noastră pentru viitor strategia noastra pentru viitor este sa raspundem nevoilor pietei si sa imbunatatim continuu calitatea servicilor furnizate.

Compania este structurată în Business Unit-uri, fiecare dintre ele având o specializare anume:

  • Project management
  • Echipamente pentru spital – (Bloc operator, ATI, Sterilizare)
  • Oftalmologie
  • Service

MEDICARE TECHNICS a încheiat parteneriate de unică reprezentanță și distribuție în România pentru:

  • INTEGRA, MOELLER-WEDEL (Neurochirurgie);
  • MELAG (Sterilizare);
  • MOELLER-WEDEL, NIDEK, WELCH-ALLYN, HAAG-STREIT (Oftalmologie);
  • ARJO HUNTLEIGH, INTEGRA, EMED, CBM, (Echipamente de spital: sali de operatie complete, mese chirurgicale, lampi scialitice, echipamente electrochirurgie, monitorizare pacienti, mobilier medical);
  • HEINEMANN, MOELLER-WEDEL, RINI (ORL);