Massmedia

Noul spital din Mioveni îşi aşteaptă avizele de funcţionare şi medicii

Spitalul orăşenesc din Mioveni este singurul spital de stat din România care, în ultimii 30 de ani, a fost construit de la zero.

Procesul de recepţie a unităţii medicale clădite şi utilate în numai trei ani şi jumătate demarează la 5 septembrie şi va dura 60 de zile. În paralel se vor obţine avizele de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cel mai fericit caz, panglica de inaugurare va fi tăiată la 1 decembrie.

Ieri, jurnaliştii locali au făcut un tur al spitalului „la ţiplă”, însoţiţi de oamenii care au contribuit la realizarea acestui vis. Printre cei care au oferit detalii s-au numărat Ioan Silviu Doboşi (proiectantul), dr. Mugur Stancu (directorul firmei de echipamente medicale), Teodor Constantinescu, medic primar chirurg, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului orăşenesc Mioveni, primarul oraşului Mioveni Ion Georgescu ş.a.

Spitalului Orășenesc Mioveni, cel mai important proiect realizat în 30 de ani de existență ai orașului

Recepţia noului spital ridicat şi utilat în trei ani şi jumătate se va face peste o săptămână, la 5 septembrie. În preludiul acestui moment aşteptat, astăzi a avut loc o conferinţă de presă în prezenţa constructorului, a proiectantului și a conducerii Primăriei Mioveni.

Construirea noului spital orășenesc, conform celor mai exigente norme europene în domeniu – dotat cu aparatură medicală de top și unde se vor implementa tehnologii medicale moderne- reprezintă cel mai important proiect realizat în Mioveni, în cei 30 de ani de existență ai acestui oraș industrial.

Lucrările la acest obiectiv au început în martie 2016, fiind executate de asocierea MEDICONS formată din Guerrato SPA, SC Medicare Technics SA, ITAL TBS Telematic&Biomedical Services S.P.A, SC Editronic International SRL și SC Eyecon Medical SRL, iar proiectul a fost realizat de Doset Impex SRL din Timișoara.

Spitalul are subsol, parter și 6 etaje, 250 de paturi, 6 secții și compartimente specializate fiind dotat cu angiograf pentru intervenții cardio-vasculare, aparatură de radiologie la cel mai înalt nivel cu rezonanță magnetică nucleară, computer tomograf, aparate de radiologie fixă și mobile, echipamente pentru intervenții minim invazive, dar și cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat.