Datorită facilităţilor tehnice ale aparatelor de diagnostic, experienţei şi performanţei colectivului de medici şi asistenţi medicali din cadrul Serviciului de Radiodiagnostic şi Imagistică Medicală, se pot diagnostica afecţiuni traumatice, vasculare, degenerative, tumorale cranio-cerebrale şi ale coloanei vertebrale, specifice profilului spitalului, dar şi afecţiuni asociate la nivel toraco-abdominal şi articular.

Sistem complet de anestezie, ventilație și monitorizare

Acest dispozitiv medical este utilizat în sala de operație de către personalul medical specializat în anestezie și terapie intensivă, fiind necesar pentru anestezia, ventilația și monitorizarea pacientului intraoperator. Este un aparat de ultimă generație, cu posibilitatea monitorizării tuturor parametrilor biologici necesari pentru asigurarea stării de sănătate a pacientului.

StealthStation S7 Neuronavigație

Acest dispozitiv medical se utilizează pentru neuronavigație, este unul dintre cele mai performate aparate de acest gen din lume, fiind rezultatul implementarii tehnologiilor de ultima generație în medicină. Este unic pe zona Moldovei și este folosit în intervențiile chirurgicale care necesită cel mai mare nivel de acuratețe, fiind în același timp valorificat și pentru alte intervenții.

Endoscop

Sistemul de endoscopie este folosit în intervenții chirurgicale minim invazive, fiind utilizat de către medicii chirurgi din cadrul spitalului în majoritatea operațiilor, oferind posibilitatea unei abordări de mare acuratețe. Intervențiile endoscopice au un mare avantaj față de cele clasice, fiind necesare incizii minimale, oferind posibilitatea abordării unor cazuri dificile și obținerea celor mai bune rezultate.

IRM Aperto Hitachi

Imagistica prin rezonanţă magnetică este o tehnică de examinare a corpului uman, ce se realizează prin expunerea pacientului la un câmp magnetic de intensitate mare şi aplicarea unor impulsuri de radiofrecvenţă. Spre deosebire de CT, IRM este o explorare neiradiantă, putând fi efectuată şi de către femeile însărcinate în trimestrul II şi III.

Angiograf SIEMENS Axiom Artis dFA

Angiografia este o metodă de investigare a întregului sistem vascular, utilizând razele X şi puncţia directă arterială. Introducerea unei substanţe de contrast la nivelul sistemului arterial sau venos poate decela o patologie malformativă, anevrismală sau stenoze determinate de plăci ateromatoase.

CT Toshiba Aquilion şi Philips Aura

Tomografia computerizată utilizează un fascicul îngust de radiaţie X, cu ajutorul căruia se obţine imaginea zonei de interes scanate. Deşi gradul de iradiere este mai mare decât în cazul unei radiografii simple, volumul şi calitatea informaţiilor obţinute este net superior unei examinări radiografice simple.

 

Sistem de ablaţie

Sistem de ablaţie cu ajutorul ultrasunetelor, a tumorilor cerebrale şi spinale (CUSA).

Chirurgie spinală minim invazivă – sistem de ablaţie endoscopică a discului intervertebral.

Radiologie mobilă

Aparate de radiologie mobile pentru sălile de operaţii (C-ARM) cu ajutorul cărora se efectuează reperajul intraoperator şi controlul inserţiei şuruburilor pediculare în intervenţiile chirugicale pe coloana vertebrală.

Microscoape intraoperatorii

Microscoape intraoperatorii ultramoderne, de ultimă generaţie, ce utilizează 5- ALA şi fluoresceina pentru vizualizarea perfectă a leziunilor tumorale intracerebrale în vederea rezecţiei totale.

Neuroexcelenţa începe aici!

Servicii asigurate 24 de ore din 24, în orice zi a săptămânii

40 232 264271

neuroiasi@neuroiasi.ro

Str. Ateneului nr. 2, 700309 - IAŞI ROMÂNIA

Instrumente de accesibilitate