Stimați colegi,

Vă aștept cu multă bucurie la cea de-a 15-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, care are loc în perioada 17 – 20 octombrie 2019, la Hotel Sport, Poiana Brașov.

Cu prilejul acestei manifestări științifice anuale, care reunește personalități marcante atât pe plan național, cât și pe plan internațional, vom dezbate subiecte de interes general din practica zilnică și vom împărtăși cunoștințele și experiența fiecăruia dintre noi, ajutând astfel la dezvoltarea și perfecționarea specialității noastre.

Chirurgia cardiovasculară trebuie să țină pasul cu standardele medicale actuale, aflate  într-o continuă schimbare. Aflată la granița cu cardiologia, specialitatea noastră trebuie să fie o specialitate versatilă și să acopere o suprafață cât mai mare a patologiei cardiovasculare și, mai ales, trebuie să abordeze tehnicile cele mai moderne de investigație și tratament.

La fel ca în anii precedenți, programul congresului include și evenimentul satelit, al 11-lea Simpozion al Asistenților de Chirurgie Cardiovasculară, ATI și Circulație Extracorporeală, eveniment care, pe lângă creșterea valorii manifestării, consolidează conceptul de echipă medicală, fundamentul activității noastre.

Prezența și implicarea dumneavoastră activă la sesiunile științifice contribuie și la pregătirea profesională a viitoarelor generații, precum și la dobândirea de informații prețioase de care vom beneficia în experiența noastră profesională și personală de zi cu zi.

 

Cu prietenie,
Șef Lucrări Dr. Răsvan Vasile
Președinte Congres SRCCV 2019
Președinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară