Diabetul de tip 2 este cea mai comună formă de diabet.

În cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet de tip 2, înseamnă că organismul nu utilizează corect insulina. Aceasta se numește rezistență la insulină. La început, pancreasul produce insulină suplimentară pentru a face față. Dar, in timp, nu este în măsură să țină pasul și nu poate face suficientă insulină pentru a menține glicemia la niveluri normale.
Persoanele care au diabet Tip 2 trebuie sa isi adapteze  stilului de viață, si dupa caz vor primi recomandari de la specialisti pentru a lua medicamente orale și insulină.
Unele persoane cu tip 2 își pot controla glicemia cu o alimentație sănătoasă și fiind active. Dar, medicul dumneavoastră poate să prescrie medicamente pe cale orală sau insulină pentru a vă ajuta să vă atingeți nivelul glicemiei țintă. Tipul 2 de obicei se agravează în timp – chiar dacă nu aveți nevoie de medicamente la început, este posibil să aveți nevoie mai târziu.
Unele grupuri au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 decât altele. Diabetul de tip 2 este mai frecvent în cazul afro-americanilor, al latinilor, al americanilor nativi și americanilor asiatici / insulelor din Pacific, precum și al populației în vârstă.