Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” continua in acest an cu a XI-a ediție – care va avea loc la Iaşi în perioada 10-14 noiembrie 2018.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul își propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și asupra controlul eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală. De asemenea, campania vizează implicarea specialiștilor, autorităţilor și mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.

CALENDAR EVENIMENTE – Ediția Iași

10 noiembrie 2018 – Simpozion științific „Diabet, Sindrom Metabolic și alte Boli de nutriție” – Hotel Internațional

În cadrul fiecărei ediţii se va desfăşura un simpozion ştiinţific, în cadrul căruia vor fi prezente nume mari din diabetologia românească.

Printre activitățile dedicate publicului larg va avea loc: Testarea gratuită a glicemiei – care se va desfășura timp de 2 zile.

În cadrul fiecărei ediţii va fi organizată o Conferință de presă, pentru a puncta acțiunile integrate în Campania Naţională „Controlează-ți Diabetul” și a disemina mesajul campaniei la nivel local, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă, alături de oficialitățile implicate în campanie.