Peste 5.000 de elevi hunedoreni solicita ministrului acordarea alocatiilor

Peste 5.000 de elevi hunedoreni au semnat un tabel colectiv prin care au solicitat ministrului educatiei, Cristian Adomnitei, sa intervina pentru ca alocatia de stat pentru copii sa fie acordata si in cazurile in care acestia au depasit varsta de 18 ani si urmeaza inca liceul.
Reprezentantii Consiliului Judetean al Elevilor s-au mai plans ministrului educatiei de faptul ca elevii care fac naveta la o scoala din alta localitate decat cea de domiciliu nu mai beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport. “Sunt cazuri de elevi din clasele a XI-a si a XII-a care foloseau alocatia de stat pentru copii ca sa-si cumpere manuale necesare pentru bacalaureat. Ne bazam pe acesti bani. Ne vrem alocatiile inapoi pentru ca ne erau utili”, a declarat eleva Teodora Bintantan.

Ea a precizat ca cele 5.000 de semnaturi au fost stranse intr-o singura zi, in numai patru ore, si ca numarul acestora ar fi fost mai mare daca elevii ar fi avut mai mult timp la dispozitie.

Ministrul educatiei le-a explicat elevilor ca alocatia de stat se acorda pentru copiii cu varsta de pana la 18 ani. “Alocatia este un drept al copilului. Alocatie primesc si copiii de un an si jumatate si cei care au 17 ani si termina o scoala de arte si meserii”, a spus Cristian Adomnitei mentionand ca nu trebuie confundata alocatia de stat pentru copii cu o alocatie pentru elevi.

Cat priveste plata cheltuielilor de naveta, ministrul educatiei a aratat ca decontarea acestor sume tine de autoritatile publice locale, responsabile de acest aspect.