Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava a primit premiul pentru multiculturalism

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a acordat Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava “Premiul pentru culturalism si promovarea proiectelor de dezvoltare transfrontaliera pe anul 2007”.
Prorectorul institutiei academice din Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a declarat ca
premiul consta intr-o diploma si suma de 600.000 de lei. Ardeleanu a spus ca banii vor intra in contul universitatii, insa destinatia acestora nu a fost stabilita.

Prorectorul Universitatii a precizat ca Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava are in derulare zece proiecte transfrontaliere, printre care se numara cele privind traditia slava bisericeasca si prevenirea poluarii apelor naturale frontaliere din Bazinul Prut.

Pe de alta parte, Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava a fost plasata pe locul al 14-lea, dintr-un total de 49 unitati, in clasamentul pentru 2007 privind performantele institutiilor academice din Romania, dupa cum a declarat prorectorul Ardeleanu. Acest loc a fost obtinut la capitolul cercetare stiintifica, iar clasamentul a fost alcatuit de Consiliul national pentru finantarea invatamantului superior.