Consiliul local Sfantu Gheorghe nu are bani pentru tichetele dascalilor

Consiliul local Sfantu Gheorghe nu are fonduri pentru tichetele cadou destinate profesorilor.
Potrivit primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Almos Albert, contravaloarea acestor tichete se cifreaza la aproape trei milioane de lei, dar suma nu are “acoperire” in bugetul din acest an. Almos Albert s-a aratat nemultumit ca statul transfera aceste obligatii financiare in seama consiliilor locale fara a indica sursa de finantare si ca trage catre bugetul central o parte din incasarile acestora, cum ar fi, spre exemplu, taxele obtinute din tranzactiile imobiliare.

In municipiul Sfantu Gheorghe exista 1.553 de cadre didactice platite in total cu aproape 30 de milioane de lei lunar, ceea ce inseamna ca, in medie, fiecare primeste un salariu brut de circa 1.950 de lei, a precizat Almos Albert. El a facut o comparatie intre veniturile cadrelor didactice si cele ale angajatilor Primariei, aratand ca diferenta este in medie de 100 de lei, ori cei din urma nu beneficiaza de tichete cadou, desi sunt tot bugetari.

Incepand din acest an, intreg personalul didactic are dreptul sa primeasca, potrivit Legii nr. 193 din mai 2006, cate sapte tichete cadou in valoare de 50 de lei bucata pentru fiecare din urmatoarele evenimente de peste an: in ziua inceperii anului scolar, de Ziua Educatiei – pe 5 octombrie, de Ziua Nationala – pe 1 Decembrie, de Craciun – pe 25 decembrie, de Pasti si de Ziua Martisorului – pe 1 martie. Prin urmare, fiecare dascal ar trebui sa primeasca anual tichete in valoare de 2.100 de lei.