O treime din posturile de directori la scolile bistritene sunt scoase la concurs

Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud va scoate la concurs, in luna aprilie, circa 30% din posturile de directori de scoli si 50% din posturile de inspectori.
Seful ISJ Bistrita-Nasaud, Mihai Muresan, a declarat ca toata luna aprilie va fi dedicata concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori, inclusiv adjuncti, avand in vedere ca 72 de posturi sunt ocupate, in prezent, prin delegatii. Printre scolile cu conducere interimara se numara si cele mai cunoscute colegii din Bistrita, “Liviu Rebreanu” si “Andrei Muresanu”, dar si Liceul cu program sportiv, Liceul de arte plastice, Liceul de muzica si Grupul scolar de informatica si electrotehnica.

In ceea ce ii priveste pe inspectorii scolari, 13 din 26 ocupa aceste functii tot cu delegatie. Se cauta ocupanti pentru functiile de inspector resurse umane, inspector de matematica, informatica, biologie, istorie-stiinte sociale, limbi moderne, religie, arta, inspector cu probleme de minoritati, cu probleme de imagine, pentru invatamantul special si inspector de perfectionare.

In Bistrita-Nasaud functioneaza 426 de unitati scolare. Anul trecut, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu a permis organizarea de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, motiv pentru care multi directori au fost numiti in functii cu delegatie.