Dascalii din Caras-Severin inca asteapta tichetele-cadou

Legea nu este respectata de toate consiliile locale din Caras-Severin, a declarat vicepresedintele Federatiei Educatiei Nationale, Mariana Zvarici, presedinte al Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar Caras-Severin.
Cel mai elocvent caz, potrivit acesteia, este acordarea de tichete-cadou, pe care dascalii ar trebui sa le primeasca. Desi liderii sindicali din invatamant s-au intalnit cu reprezentantii autoritatilor locale din Caras-Severin pentru a-i convinge sa aloce bani pentru tichete, doar o parte dintre acestia s-au lasat induplecati.

Inca din luna decembrie a anului trecut, s-a hotarat ca legea care prevede acordarea de tichete-cadou pentru personalul din invatamant sa fie pusa in aplicare. Inspectoratul Scolar Judetean Caras-Severin a solicitat consiliilor locale sa aiba in vedere, atunci cand au intocmit bugetele pe anul 2008, si acordarea acestor drepturi, sprijinite din fonduri locale. Astfel, toti dascalii ar fi trebuit sa primeasca, incepand cu Craciunul lui 2007, tichete-cadou, in valoare de 350 lei, pentru fiecare din totalul de sapte evenimente de peste an.

In luna martie, insa, doar in cateva localitati au fost acordate aceste drepturi cadrelor didactice, iar cateva consilii locale din Caras-Severin au promis ca vor acorda cat de curand tichetele-cadou restante.

Printre consiliile locale din Caras-Severin care au acordat aceste tichete, se numara cel din Lapusnicu-Mare. Acesta a aprobat pentru cadrele didactice sumele necesare tuturor celor patru date marcante pentru dascali, de la inceputul anului scolar si pana in prezent, respectiv, 15 septembrie, Ziua Educatorului, Craciunul si 8 Martie.