Simpozionul International cu tema “Calitatea – permanenta a actului didactic”

Inspectoratul Scolar al Judetului Dambovita, Casa Corpului Didactic si Scoala “Coresi” din Targoviste organizeaza pe 10 mai Simpozionul International “Calitatea – permanenta a actului didactic”, editia a IV-a.
Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Sindicatelor si la Scoala “Coresi” din Targoviste, sesiunea de comunicari fiind deschisa cadrelor didactice de orice specialitate, din tara si din strainatate.

Obiectivele simpozionului sunt:

– Constientizarea necesitatii abordarii demersurilor educationale din perspectiva implementarii unui sistem de management al calitatii.

– Stimularea interesului tuturor profesionistilor fata de problematica asigurarii calitatii in educatie si formare profesionala, prin prezentarea de situatii autentice din sfera invatamantului preuniversitar.

– Valorizarea potentialului creativ al cadrelor didactice in vederea imbunatatirii continue a serviciilor educationale.

– Valorificarea invatarii informale si nonformale in cadrul invatarii formale pentru eficientizarea actului didactic/ managerial.

– Promovarea autoevaluarii la toate nivelele cu scopul autoreglarii si optimizarii demersurilor manageriale.

Sectiunile de comunicari stiintifice vor fi:

1. “Abordari ale sistemelor de asigurare a calitatii in educatie”

2. “Exemple de succes si obstacole in indeplinirea standardelor de acreditare si evaluare periodica elaborate de ARACIP”

3. “Utilizarea eficienta a strategiilor de evaluare si autoevaluare in procesul de predare-invatare ”

4. “Drumul spre excelenta in invatamantul romanesc: abordari didactice ale predarii-invatarii”

5. “Calitate in formarea profesionala”

6. “Contributia Consiliului elevilor la cresterea calitatii mediului educativ”

Inscrierea participantilor se va face pana la data de 20 aprilie, avand prioritate primii inscrisi, in functie de numarul de locuri. Taxa de participare in valoare de 30 RON (cadru didactic) si 15 RON (elev) se va depune in contul RO19RNCB0133045462750001 deschis la BCR Dambovita pe numele Ungureanu Maria, cu specificatia PENTRU SIMPOZION.

Relatii suplimentare puteti obtine zilnic intre orele 18-20 la telefon 0721/413053 (Insp.sc inst. Mariana Ungureanu) sau la telefon 0727.708320 (Dir. adj.inst. Georgeta Gogeanu ) – coordonatorii programului.