O parte din cadrele didactice botosanene vor trebui sa returneze contravaloarea tichetelor cadou

Sute de cadre didactice din municipiul Botosani vor fi nevoite sa restituie la bugetul local cate 150 de lei, dupa ce Guvernul a interzis acordarea tichetelor cadou.
Municipalitatea botosaneana a alocat, la inceputul acestei luni, fondurile necesare acordarii tichetelor cadou cu prilejul Pastelui, insa, in urma deciziei de pe 9 aprilie a Executivului, acestea vor trebui sa returneze contravaloarea acestora. O parte din cele 850.000 de lei alocate de Consiliul Local pentru acordarea bonurilor valorice a ajuns deja la unitatile de invatamant, iar conducerile acestora le-au distribuit deja catre cadrele
didactice.

“Sunt deja foarte multe scoli care au achizitionat deja tichete, iar la trei scoli deja cadrele au primit tichetele cadou. Le-au si cheltuit. Acum va trebui sa li se retina de pe statul de plata suma de 150 lei”, a declarat Florin Ghiorghita.

Liderul Sindicatului Invatamantului Preunversitar, Maria Tiprigan, contesta decizia Guvernului si cere cadrelor didactice care au primit banii sa nu accepte returnarea lor. Ea recomanda ca, in cazul in care sumele vor fi retinute pe statele de plata, profesorii sa actioneze in instanta scolile.