MECT va propune un proiect privind calificarile in invatamantul superior

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va inainta Guvernului, pana la sfarsitul lunii mai, un proiect de hotarare privind calificarile pentru invatamantul superior, a declarat secretarul de stat Remus Pricopie, la conferinta “Invatamantul profesional si tehnic si invatamantul superior in Romania”, desfasurata la Sinaia.
De asemenea, potrivit secretarului de stat, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) va finaliza pana la sfarsitul anului in curs o noua metodologie de evaluare a calitatii universitatilor. “Vrem sa vedem calitatea dincolo de zidurile universitatilor. Noua metodologie va avea ca indicator pentru evaluarea calitatii universitatilor gradul de angajare a absolventilor” – a spus Pricopie.

Reprezentantul MECT a subliniat ca noua metodologie va avea in vedere evaluarea “pe orizontala” a universitatilor. Astfel, va fi evaluata in acelasi timp o specializare de la mai multe universitati, si nu pe rand, cum se procedeaza in prezent.

“ARACIS va evalua pe rand toate specializarile de medicina de la universitati. Nu se va mai compara programul dintr-o universitate cu cel din alta universitate prin evaluarea unei specializari la un interval de timp la o universitate fata de alta universitate” – a explicat reprezentantul MECT.

Conferinta cu tema “Invatamantul profesional si tehnic si invatamantul superior in Romania – provocari si oportunitati in perspectiva invatarii pe tot parcursul vietii” a fost organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului la Sinaia. La conferinta, care este parte a proiectului “Dezvoltarea institutionala a sistemului de invatamant profesional si tehnic”, au participat 60 de reprezentanti ai universitatilor, 150 de reprezentanti ai unitatilor de invatamant profesional si tehnic, precum si reprezentanti ai MECT, UNESCO si ai altor organisme.