Inspectorul scolar general al judetului Alba a fost eliberat din functie

sandu_cornel.jpgSeful Inspectoratului Scolar Judetean Alba, Cornel Sandu, membru al Partidului Democrat-Liberal, a fost schimbat din functie prin ordin al ministrului de resort, decizie care nu se poate aplica insa, deoarece inspectorul scolar general a intrat in concediu medical.
Cornel Sandu, care este si consilier municipal la Alba Iulia, unde candideaza pentru un nou mandat, a declarat ca atunci cand se va intoarce la serviciu va ataca in instanta ordinul ministrului Cristian Adomnitei si va formula plangere penala pentru abuz in serviciu. “Cei care vor sa ma schimbe nici macar nu stiu cum sa o faca legal”, a sustinut Cornel Sandu.

De mentionat ca, in acest moment, pe rolul Inaltei Curti de Justitie si Casatie se afla un proces intre inspectorul scolar general din Alba si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Practic, Cornel Sandu a atacat in contencios administrativ ministerul si a obtinut, intr-o prima faza, la Curtea de Apel Alba Iulia anularea calificativului “nesatisfacator” pe care l-a primit in urma evaluarii activitatii manageriale desfasurate in perioada 1 iunie 2006- 8 iunie 2007.

Concomitent cu acest proces, Cornel Sandu a mai deschis un altul, prin care a cerut
suspendarea executarii actului administrativ. Acesta din urma a fost insa pierdut de inspectorul scolar general, dupa ce, in urma cu o luna, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul ministerului si a respins cererea de suspendare a executarii actului administrativ.

In alta ordine de idei, in concediu medical se afla si unul din cei doi inspectori scolari generali adjuncti, Oana Badea, tot membru al PD-L. Cel mai probabil, conducerea ISJ Alba va fi preluata de inspectorul scolar general adjunct Elena Ignat, membru al Partidului National Liberal si candidat la Consiliul Local Alba Iulia.