A XVII-a editie a Zilelor Academice Aradene

Peste 800 de cadre didactice universitare, cercetatori si studenti din tara si din strainatate participa la cea de a XVII-a editie a “Zilelor Academice Aradene”, manifestare organizata la acest final de saptamana de Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad.
Rectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a declarat ca evenimentul “Zilele Academice Aradene” a fost inscris de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in suita Conferintelor stiintifice internationale, ca o recunoastere a statutului european al UVVG, membra a Magna Charta Observatory de la Bologna.

Potrivit acestuia, “Zilele Academice Aradene” reprezinta un moment de bilant, de valorificare a productiei stiintifice a cadrelor didactice, a cercetatorilor si, nu in ultimul rand, a studentilor din UVVG, precum si un prilej de schimb de informatie stiintifica cu parteneri academici din tara si din strainatate.

Programul manifestarii cuprinde prezentarea a peste 900 de lucrari apartinand cadrelor didactice, cercetatorilor si studentilor din UVVG, alte peste 200 de lucrari provenind de la universitati din tara. Participa, de asemenea, reprezentanti ai unor universitati din zece tari, intre acestia aflandu-se prof. dr. ing. Heinrich Kern, de la Universitatea din Krems, Austria, presedintele Conferintei Rectorilor Universitatilor Danubiene. Vor mai avea loc mese rotunde, work-shop-uri, dezbateri literare, vernisarea unor expozitii de arta fotografica, spectacole artistice studentesti si competitii sportive.