Acord de colaborare intre Universitatea Aurel Vlaicu si MTI din Cairo

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad (UAV) a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Moderna pentru Tehnologie si Informatie (MTI) din Cairo (Egipt), acord
ce prevede diferite colaborari in plan academic, a anuntat presedintele universitatii, prof. univ. dr. Lizica Mihut.
Conform acestui acord, cele doua universitati pot face, anual, schimburi de studenti si de cadre didactice in cadrul programelor postuniversitare de specializare si schimburi de membri ai corpurilor academice, pe o durata de 2-4 luni, in vederea derularii unor cercetari comune. De asemenea, vor putea face schimburi de informatii, inclusiv publicatii, lucrari de licenta si teze de doctorat.

Acordul a fost semnat de prof. univ. dr. Lizica Mihut, presedintele UAV, si de presedintele Senatului MTI din Cairo, prof. univ. dr. Mohamed Nabil Deabes, la eveniment asistand si ambasadorul Romaniei la Cairo, Dumitru Gheorghe.

“Incheierea acestui acord de colaborare cu MTI din Cairo este un nou pas pe care UAV Arad il face in sensul dezvoltarii relatiilor cu lumea araba, urmatoarele tari din aceasta zona aflate in atentia noastra fiind Iordania si Libanul”, a declarat prof. univ. dr, Lizica Mihut.