Aproape 1.500 de catedre sunt vacante la nivelul judetului Caras-Severin

Numarul total de posturi, respectiv, catedre vacante in judetul Caras-Severin este de 1428, din care 172 titularizabile si 1256 netitularizabile. Cele mai multe posturi titularizabile sunt la Limba si Literatura Romana, Muzica si Limba Engleza.
Din totalul posturilor netitularizabile, 565 sunt complete, in timp ce restul reprezinta ore
disponibile in specialitate. Cele mai multe catedre netitularizabile complete sunt, de asemenea, la Limba si Literatura Romana si Limbi Moderne, respectiv, engleza si franceza.

Daca in anii anteriori, la informatica existau catedre titularizabile, dar fara candidati interesati sa le ocupe, anul acesta numarul lor s-a redus la doar trei catedre, ca urmare a ocuparii lor de profesorii titulari de fizica, chimie, biologie, care au absolvit cursuri postuniversitare de informatica.

Dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Caras-Severin, Anisoara Stefanescu, pana in 20 iunie, la sediul institutiei are loc inregistrarea cererilor de inscriere a candidatilor la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, conform Calendarului miscarii personalului didactic din invatamantul preuniversitar pentru anul scolar 2008 – 2009.

Etapa se adreseaza cadrelor didactice titulare/calificate, dar si absolventilor promotiei 2008, interesati de participarea la concursul national din 16 iulie 2008, detasare la cerere, continuitate la detasare sau suplinire, suplinire in baza notei la concursurile nationale din 2006 sau 2007, concursul pentru suplinire din 22 august 2008.

Inregistrarea dosarelor candidatilor se face la ISJ Caras-Severin, la inspectorul scolar de specialitate corespunzator disciplinei de examen, in concordanta cu Centralizatorul privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs, valabil pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar 2008.

Anisoara Stefanescu atrage atentia ca un candidat se poate inscrie la concursul national numai intr-un singur judet, unde va depune si fisa de optiuni pentru repartizare. In cazul incalcari acestei prevederi, candidatului i se anuleaza inscrierea la concurs. Absolventii promotiei 2008 pot depune dosarul in aceeasi perioada, anexand o adeverinta de la institutia de invatamant care sa certifice calitatea de student sau elev in an terminal, cu precizarea profilului si specializarii, urmand ca pana la date de 09 iulie 2008 sa completeze dosarul cu adeverinta de absolvire.