Participantii la concursurile scolare de istorie au fost premiati de Consiliul Europei

Cei mai merituosi profesori de istorie si elevii care obtinut rezultate bune la concursurile nationale sau municipale la aceasta disciplina au fost premiati, pe 11 iunie, la Bucuresti, la sediul Consiliului Europei.
In total, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a premiat 118 profesori si 313 elevi de la licee sau scoli generale. Premiantii au primit carti despre Consiliul Europei si marci postale cu sloganuri privind campania “Construirea unei Europe cu si pentru copii”, pe care institutia doreste sa le disemineze in cele 47 de state membre.

Cei 313 elevi sunt castigatori ai olimpiadei de istorie, etapa nationala sau municipala, participanti la Sesiunea de comunicari stiintifice la aceeasi disciplina, precum si invingatori ai concursurilor “Memoria Holocaustului” si “Istorie si societate in dimensiune virtuala”.

Festivitatea de premiere a fost organizata de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in colaborare cu Consiliul Europei, care doreste, in felul acesta, sa-si faca cunoscuta campania referitoare la promovarea drepturilor copilului, initiata in 2006 in toate statele membre.