Mediu interactiv de joaca, invatare si distractie

Lappset Group Finlanda, cel mai mare producator european de echipamente de joaca pentru copii, impreuna cu experti din invatamant, tehnologie, design, psihologie, pedagogie au reinventat conceptul de JOACA prin imbinarea tehnologiei cu elemente traditionale ale jocului.
Conceptul de “mediu de joaca SmartUs”, recunoscut international, este bazat pe cercetare multi-disciplinara si conceput pentru copiii moderni si familiile lor. Reteaua SmartUs se reinventeaza in mod constant, oferind posibilitati nelimitate pentru activitati jucause fizice si de invatare.

Mediile SmartUs pot fi instalate fie in exterior, fie in interior si includ jocuri de calculator standard, precum si programe pe care copiii le pot utiliza pentru a-si dezvolta propriile lor versiuni de jocuri. SmartUs incurajeaza copiii sa alerge, sa sara, sa concureze unii cu altii si sa experimenteze succesul impreuna. In acelasi timp, SmartUs promoveaza cultura jocului afara, profitand de interesul copiilor moderni fata de tehnologie si media.

SmartUs stimuleaza toti utilizatorii indiferent de abililitati sau varsta sa isi dezvolte aptitudinile fizice, psihice, sociale.

– Mediu interactiv de joaca

– Conectat la o retea de Intranet

– Componente electrice, mecanice, hard, soft

Dupa trei ani de cercetari, specialistii de la University of Lappand au realizat partea pedagogica a jocului.Specialistii de la Rovaniemi Polytehnic au lucrat la aspectele motorice, sociale, cognitive. Designerii Lappset au sintetizat cei 3 ani de munca si cercetare, au combinat
Jocurile traditionale + Tehnologia inovatoare + Inovatia +
Interactivitatea


si a rezultat

SmartUs – o suprafata de joaca inovatoare, un mediu interactiv de invatare si distractie

Cercetatorii recomanda medii de invatare care promoveaza invatarea prin joaca. Cercetarea lor sprijina ideea conform careia un mediu bazat pe joaca si invatare ofera creativitate, dezvoltare si invatare informala.

“Mediul de invatare inovator si progresiv SmartUs este o combinatie de tehnologie, joaca, jocuri si invatare conceputa pentru copiii si adultii din epoca digitala. Inspira si incurajeaza activitatea fizica, antrenamentul fitness si distractia, in timp ce promoveaza gandirea si invatarea. Am luat parte la jocuri in mediul SmartUs si am vazut modul in care joaca alte persoane. Consider SmartUs o mica avanpremiera a viitorului – cu privire la ce ar putea si ar trebui sa fie joaca in scoli si in parcuri. Ma astept sa vad produsele SmartUs introduse in scolile Americane si rezultand intr-o comunitate a invatarii in crestere, care va uni in mod ingenios elevi, familii, scoli si comunitati intregi” (Dr. John Puglisis, Inspector, Mesa Union School District, Somis, California, S.U.A.).

Mediile SmartUs pot fi construite intr-o varietate de amplasamente, precum scoli, parcuri, terenuri de sport, parcuri de distractie si centre de cumparaturi.

In aceste medii jucause de invatare, copiii joaca rolul de participanti activi in timp ce concep continutul jocului. Creeaza idei pe masura ce joaca evolueaza si isi utilizeaza imaginatia impreuna cu intreg corpul lor. Modelul de instruire-joaca-invatare* faciliteaza rolul profesorilor ca instructori de jocuri si joaca.

ELEMENTE ALE JOCULUI

IStation

Este consola centrala a jocului. Controleaza jocurile prin sunet si imagini. Ecranul are 4 butoane si este activat prin ICard. Este potrivit pentru instalare in interior sau extrerior.

ICard

Pentru unele jocuri este nevoie de acest card care actioneaza ca si parola de acces a jucatorului si asigura inregistrarea acestuia in registrul jucatorului.

IPost

Terenul de joaca SmartUs are 9 posturi cu mesaje IPost, fiecare cu simboluri diferite, precum si un senzor care detecteaza ID-ul fiecarui jucator si ii inregistreaza progresul.

IGrid

Grila Hopscotch este unul din punctele de joaca SmartUs si este construita pe baza de tehnologie cu senzor. Reactioneaza la pasii si sariturile jucatorilor, prin imagine, sunete si text pe care IStation-ul le transmite jucatorilor. Jocurile IGrid functioneaza fara ICard.

IWeb

www.smartus.com
compileaza toate activitatile jucatorilor. Contine un univers de jocuri de rol asociat cu jocurile.

www.mbsgroup.ro

www.smartus.ro

www.lappset.com

www.smartus.com

smartus_joaca.jpg